Поврзете се со нас

Статии Означени со попис

Пописот заврши успешно – вкупно попишани 1.832.696 граѓани

Пописот заврши успешно – вкупно попишани 1.832.696 граѓани

„Нека ни е честито. Република Северна Македонија после 20 години има успешен попис“. Со овие зборови, директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски, на вечерната прес-конфернеција за јавноста официјално го означи Пописот како успешен. Според официјалните резултати што тој ги соопшти, вкупно се попишале 1.832.696 граѓани,

Повеќе

Пописот завршува вечерва во 20 часот – до вчера над 1,8 милиони попишани

Пописот завршува вечерва во 20 часот – до вчера над 1,8 милиони попишани

До претпоследниот ден на пописот, 29 септември до 20 часот, според податоците на Државниот завод за статистика попишани се вкупно 1.813.153 граѓани, 562.110 доќаинства и 822.575 станови. Вечерва во 20 часот завршува процесот на попишување и пописната апликација се затвора. ДЗС ги повика оние граѓани кај кои

Повеќе

Уште три дена попис – досега попишани над 1,6 милион граѓани

Уште три дена попис - досега попишани над 1,6 милион граѓани

До крајот на пописот остануваат уште три дена. Заклучно су утрово попишани се вкупно 1.619.857 лице, 503.491 домаќинства и 711.695 станови. Можноста за самопопишување на нашинци од дијаспората, досега ја искористиле 198.589 граѓани. Граѓаните можат да се попишат и на одредени пунктови во нивните општини што ги отвори

Повеќе

Попишани над 1,4 милиони граѓани, се попишува и во локалните пописни канцеларии

Попишани над 1,4 милиони граѓани, се попишува и во локалните пописни канцеларии

Вкупно 1.460.552 лица, 455.478 домаќинства и 632.742 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави Државниот завод за статистика (ДЗС). Денеска е 21. ден од Попис 2021 и до крајот остануваат уште пет дена пописни активности. Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја

Повеќе

Пописот е во завршна фаза, ДЗС отвора канцеларии за попишување во сите општини

Пописот е во завршна фаза, ДЗС отвора канцеларии за попишување во сите општини

Граѓаните кои не успеале во изминативе 20 дена да се попишат ќе може да го сторат тоа на одредени локации во општините во кои живеат, соопштија од Државниот завод за статистика. -Со цел никој да не биде пропуштен во пописот, Државниот завод за статистика (ДЗС) од утре

Повеќе

Осум дена до крајот на Пописот – Досега попишани над 1,2 милиони граѓани

Осум дена до крајот на Пописот – Досега попишани над 1,2 милиони граѓани

Еден милион, 212 илјади и 339 граѓани попишале попишувачите заклучно со 21 септември во 20 часот, соопшти Државниот завод за статистика. Според објавените податоци, попишани се 378 илјади и 33 домаќинства и вкупно 516 илјади и 787 станови. Toa значи дека во просек дневно се попишуваат нешто

Повеќе

За две недели попишани речиси 1 милион граѓани

За две недели попишани речиси 1 милион граѓани

Државниот завод за статистика соопшти дека до синоќа до 20 часот попишани се вкупно 955.1151 лица, 297.089 домаќинства и 402.768 станови Пописот почна на 5 септември и е на половина од процесот, кој завршува на 30 септември. Директорот на ДЗС, Апостол Симовски, тврди дека нема проблеми во

Повеќе

Сѐ поблиску до еден милион попишани

Сѐ поблиску до еден милион попишани

Државниот завод за статистика објави дека бројот на попишани заклучно со 16 септември во 20 часот е 800.008 попишани граѓани. Попишани се 249.500 домаќинства и 336109 станови. 193.168 нашинци од дијаспората се самопопишале. Пописот трае до 30 септември. Државниот завод за статистика уште еднаш ги известува граѓаните

Повеќе

Пописот се одвива без проблеми, попишани над 700 илјади граѓани

Пописот се одвива без проблеми, попишани над 700 илјади граѓани

Државниот завод за статистика на својата интернет страна ги објави најновите резултати од досегашниот процес на попишување. До вчера до 20 часот попишани се вкупно 711418 граѓани, 221268 домаќинства и 297085 станови. Паралелно со Пописот во земјава, продолжува самопопишувањето на македонските граѓани кои живеат и работат во

Повеќе

Попишани се над 600.000 лица

Попишани се над 600.000 лица

Вкупно 618.120 лица, 191.839 домаќинства и 257.099 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави Државниот завод за статистика. Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 192.827 лица. Од ДЗС велат дека одбивањата на луѓето да се попишат досега се малубројни,

Повеќе

USAID

Напомена

Оваа интернет-страница е редизајнирана со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Информациите објавени на оваа интернет - страница му припаѓаат на НВО Инфоцентарот и не ги изразуваат ставовите на Агенцијата на САД за меѓународен развој или на Владата на Соединетите Американски Држави.

NVO Infocentar