Поврзете се со нас

Интернет страниците на ДЗС времено недостапни поради напади


Државниот завод за статистика ги информира граѓаните и корисниците дека поради постојани напади врз двете интернет-страници, stat.gov.mk и popis2021.stat.gov.mk, услуги им се времено недостапни.

„Се работи на отстранување на пречките. Ги замолуваме нашите корисници и граѓаните да имаат разбирање за оваа ситуација и очекуваме наскоро повторно да сме достапни“, пишува во сопштенито што ДЗС го споделија на нивната страница на Фесјбук.

Во меѓувреме, за сѐ што имаат ќе ја известуваат јавноста на нивниот профил на Фејсбук креиран за Пописот.

Од ДЗС информираа дека бројот на попишани граѓани секојдневно расте. Според последните податоци, бројот на попишани граѓани е над половина милион, заклучно со вчера.

Од дијаспората се самопопишале над 190 илјади граѓани.

ДЗС извести и дека постојано се достапни на телефонските броеви на инфо центарот за Пописот: 070/335-406, 071/483-641, 071/483-293 и 075/402-335.

Прилогот е подготвен со поддршка на Фондацијата Отворено општество Македонија (ФООМ). Содржината е одговорност на НВО Инфоцентарот и таа не ги одразува секогаш ставовите на ФООМ.

USAID

Напомена

Оваа интернет-страница е редизајнирана со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Информациите објавени на оваа интернет - страница му припаѓаат на НВО Инфоцентарот и не ги изразуваат ставовите на Агенцијата на САД за меѓународен развој или на Владата на Соединетите Американски Држави.

NVO Infocentar