Поврзете се со нас

Кампањата „Попис Конечно“ претставена на ТВ 24Вести

 

Извршната директорка на НВО Инфоцентарот, Билјана Бејкова, на 26 март, гостуваше во живо во емисијата „Студио 10“, на ТВ 24Вести.

Во разговорот со водителот Огнен Јанески, Бејкова информираше за информативно-едукативната кампања на НВО Инфоцентарот, #ПописКонечно која има за цел граѓаните да бидат што е можно поквалитетно, сеопфатно и постојано информирани за процесот на попишување во 2021 година, но и за тоа дека пописот на населението е исклучително важна статистичка операција за развојот на државата.

Пописите на населението во комплексните општества даваат длабок увид во состојбата на теренот и обезбедуваат основни податоци врз кои се темели креирањето на политиките и развојните стратегии во различни области – економија, социјална политика, образовна политика, здравство, регионален развој, земјоделство, политички систем и др.

USAID

Напомена

Оваа интернет-страница е редизајнирана со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Информациите објавени на оваа интернет - страница му припаѓаат на НВО Инфоцентарот и не ги изразуваат ставовите на Агенцијата на САД за меѓународен развој или на Владата на Соединетите Американски Држави.

NVO Infocentar