Поврзете се со нас

Досега се самопопишале над 171.620 иселеници

 

Според евиденцијата на Државниот завод за статистика, од 1 март до 29 март, преку електронската апликација, се самопопишале  171.620 иселеници.

Само на 29 март  се попишале над 11.000 лица.

Наши иселеници покрај во европските земји, САД, Канада, Австралија и Нов Зеланд, има и во многу други помалку познати и егзотични држави. Според досегашната евиденција, на пример, во Џибути се попишале 3 македонски државјани, во Тувалу – 4, во Свалбард и Јан Мајен – 4, во Северни Маријански Острови – 11 и др.

USAID

Напомена

Оваа интернет-страница е редизајнирана со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Информациите објавени на оваа интернет - страница му припаѓаат на НВО Инфоцентарот и не ги изразуваат ставовите на Агенцијата на САД за меѓународен развој или на Владата на Соединетите Американски Држави.

NVO Infocentar