Поврзете се со нас

Дебата „Пописот е демократија, а не само етничка бројка!“ во Струмица

Утре, 4 јуни 2014, во Струмица, со почеток во 18 часот, во х. Тивериопол, ќе се одржи дебатата „Пописот е демократија, а не само етничка бројка!“.

Јавната дебата за вистинското значење на пописот, како и за нужноста од негово итно спроведување се организира во рамките на истоимениот проект кој го реализира НВО Инфоцентарот заедно со Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), Центарот за развој на медиуми (ЦРМ) и 8-ми Септември, а со поддршка од Проектот на УСАИД за граѓанско општество, спроведуван од Фондацијата Отворено општество Македонија.

Дискусијата ќе ја модерира Елена Симоноска од НВО Инфоцентарот, а панелисти ќе бидат Бојан Маричиќ, Цветанка Иванова, Јоже Христов и д-р Катица Кузмановска.

Оваа дебата е дел од граѓанската кампања „Попис веднаш!“, во чии рамки ќе бидат организирани дебати и во Тетово, Битола, Струга и Скопје.

Донатори

USAID

FOOM

Напомена

Интернет - страницата е дел од проектот „Пописот е демократија, а не само етничка бројка!“, поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува Фондација Отворено општество Македонија.
Информациите објавени на оваа интернет - страница не се официјални информации на Владата на САД и не ги претставуваат погледите и позициите на Агенцијата на Соединетите Американски Држави за меѓународен развој (УСАИД) или на Владата на САД.

Партнери

NVO Infocentar CRM
 
8-mi Septemvri MCET